Hoppa till sidans innehåll

Tävlingar o motionslopp - några favoriter


Svenska Cykelförbundets kompletta tävlingskalender med både tävlings- och motionslopp finns här.  Nedan finns tips på lite olika tävlingar där medlemmar från ECK brukar delta. 

 

Sméracet MTB  Eskilstuna - nu med tävlingsklasser !*****

Vi börjar med vårt eget allt populärare motionslopp som vi kört i Kjulaskogarna sen 2007. 66 eller 33 km och kortare barn och ungdomslopp.

Uppskattas av långtrampare som inte bara vill mala grusväg utan också gillar stigar och teknisk terräng.

2013 flyttade vi start och mål till Vilsta. Nu finns 4 mil långa Kjulaloopen och 2 mil långa Vilstaloopen.

Motionärer kan välja mellan 4 eller 6 mil. Barn och ungdomslopp har vi fortfarande kvar, Vi tycker bland annat att det blir skönare stämning när ungarna får vara med!

Vi hoppas fina tävlingsresultat i alla klasser.

 Men förutom elitåkare så räknar vi med att många vuxna ECK:areställer upp som frivilliga funktionärer denna dag. Kom ihåg: Det är lika roligt att vara funktionär som att cykla själv! (På hemmaplan i alla fall)

 

Kringelloppet Södertälje (MTB) ***

Kringelloppet brukar ha mängder av klasser från 11 år och uppåt. Brukar vara lite drag och utställare vid målområdet och juste musik. Så nära att det ska man inte missa! Jättebra tillfälle att köra sin första ”riktiga” MTB-tävling.

Mer info: www.sodertaljeck.com

 

Kolmårdsbiken (MTB långlopp, barn och ungdom  och motion) ***

XC-tävling/motionslopp som körs vid Sörsjön norr om Norrköping. Även barn och ungdomsklasser med banor som inte är speciellt svåra, så det här kan också vara en lämplig nybörjartävling. I vuxenklasserna kan det bli rejält lerigt om det blir blött. 

Kolla in www.kolmardsbiken.se

 

Gävle ungdomscup   (MTB) *****

Det är några mil att åka men det här är en riktigt rolig heldag för barn och ungdomar! Cupen består av tre lopp som körs under samma dag med någon timme eller två att pusta ut mellan varje. Första loppet på väg och stig, trean är mest tekniskt och tvåan lite mitt emellan. Många startande och trevligt arrangerat! Rekommenderas för alla 10-16-åringar med familjer! Ett helt gäng ECK-ungdomar brukar delta. Bilder finns i vårt Flickr-arkiv.

 

Långa Billingeracet  (MTB långlopp, motion, barn o ungdom)

Ända nere i Västergötland men ett långlopp som brukar locka flera av klubbens segaste långtrampare.

 

Västerås XC ***

Alla möjliga tävlingsklasser. Så nära att det vill man ju prova om man inte har nåt annat för sig.

 

Borlänge Tour *****

Årets höjdpunkt efter SM tycker de flesta som varit med. Börjar numera med sprint, XCE, i maxfart på fredagskvällen och fortsätter sedan med ett längre och ett kortare XC-lopp lördag-söndag. Massor av startande. De senaste åren har vi varit ett 15-tal ECK-are på plats varje år.

Här är länken: 

https://www1.idrottonline.se/templates/Page.aspx?id=51521

Bildder i vårt Flickr-arkiv.


Luma GP Hammarby sjöstad Stockholm ****

(landsväg, allt från barn- via elit- till veteranklasser.)

Kul GP-varvlopp som körs i Hammarby sjöstad i Stockholm. Bitvis krokig stadsbana med en kort men häftig liten serpentin-backe och långraka längs kajen. Bilder finns i vårt Flickr-arkiv.

 

Lilla Loop och Lida Loop, Tullinge söder om Stockholm.*****

En stortävling för allt från småttingar till pensionärer och från motionärer till elit. Lilla Loop med barn- och ungdomsklasser körs på lördagen, ”riktiga” Lida Loop där man kan välja klasser med olika antal loopar efter lust, ork och förmåga körs på söndagen.

Massor av deltagare i de olika klasserna ger kul tävlingar. Flera av våra bästa ECK:are har abonnerat på topplaceringar i sina respektive klasser genom åren. Det är också lite av en folkfest med rader av cykelhandlare på plats, stor chans att fynda tillbehör och utrustning till bra priser. Fox brukar ha ett tält där man kan serva sin Fox-gaffel gratis. En tävling man inte får missa!

www.lidaloop.se

Bilder finns även i ECK:s Flickr-arkiv.

 

Lilla Mörksuggan  och  Mörksuggejaken, Rättvik ****

En trevlig och välarrangerad klassiker för dem som vill tillbringa en sommarhelg i vackert Dala-landskap. Barn och ungdomar på lördagen och långlopp på söndagen.

 

MTB-SM *****

Varje år  hoppas vi på ännu fler deltagare och ännu mer framgångar!

 

Engelbrekturen MTB, Norberg ***

Dom trevliga Norbergarna bjuder på fyra eller åtta mil för juniorer och uppåt. Även motionsklasser.

https://www4.idrottonline.se/templates/Page.aspx?id=203621

 

Svenska Ungdomsmästerskapen (landsväg)

 

Cykelvasan Sälen-Mora. *****

Masarna och kullorna vet hur en slipsten ska dras. Premiär 2009 och det blev direkt Sveriges största MTB-lopp. 6000 deltagare året därpå och sen har man spritt ut intervallstarterna och fåt in några tusen till.

35- och 45-kilometersloppen och tävlingsklasser upp till 16 år körs sen några år dagen innan  "riktiga" 9-milaren.
Cykelvasan är en jättelik folkfest med allt från  värsta eliten till dem som kör med cykelkorg och matsäck! Häng med, vettja!

Det finns även en del bilder på vår bildsida på Flickr.

 

Finnmarksturen och Lilla Finnmarksturen  Ludvika. ****

Den riktiga klassikern. Fråga Åke Gustafsson i ECK, eller Tränar-Tommy som kört minst 10 gånger. ”11 mil i varierad terräng” brukade det stå i inbjudan. Ett storlopp för tuffingar, längre än allt annat, man kunde få håll bara av att se på.

Men efter 20 år och sviktande deltagarantal sen storhetstiden gjordes loppet om för några år sedan.  Nu blev det 7 mil uppdelat på två loopar. Mer stig och mindre grusväg utlovades. Men många är dom som tycker att Ludvika har gjort bort sig, att just längden och att det var det längsta loppet av dem alla var det som var grejen med Finnmarksturen.

 

Lilla Finnmarksturen med mängder av klasser körs dagen efter det stora loppet.. Här finns allt från trehjulingar via stödhjul och vidare med vanliga barn- och ungdomsklasser upp till och med 15-16 år. Fina priser.

 

Bockstensturen, Varberg

Tufft långlopp långt borta som brukar locka våra segaste långtrampare. Härifrån fick vi inspirationen att dela ut inte bara bananer och saltgurka, utan även praliner till åkarna i Sméracet.

 

Tour Modeen, Kungsör ***

Vitsigt namn (nästan Göteborgskt!) på en trevlig tävling nästgårds som man inte vill missa. Flera år har Tour Nodeen  också  varit avsutningstävling i Västmanlands Cup för barn och ungdomar – där ECK deltar – och därmed massor av tävlande speciellt i barn och ungdomsklasserna. Annars lite glesare i startleden, tyvärr.

 http://www.youtube.com/watch?v=SyjDsPTFtCI

 

CK Ceres Challenge, Kolmården  (Lag-äventyrs-MTB)

Liknar inget annat. Tremannalag som kör sex mil i värsta bröten upp och ner i Kolmårdsskogarna. Inget för morsgrisar eller nybörjare. ECK har haft flera tremannalg som gjort riktigt bra ifrån sig.Tommy och Emil Eriksson hör till dem som kört flera gånger.  Kolla in film på youtube (det finns fler snuttar) och bilder på Eskilstuna Cukelklubb on Flickr.


 

Eskilstuna CK Klubbmästerskap. *****

Det är här agnarna skiljs från vetet, pojkarna från män, päron från äpplen, tjejer från tanter, kapsylerna från flaskorna och kanske även däcken från fälgen om man har otur. Ett 50-tal deltagare på senare år.

För några medlemmar ( vi avslöjar inte vilka) är detta årets mest prestigefyllda lopp!

Uppdaterad: 19 AUG 2016 20:08

VÅRA SPONSORER:

 

 

 

 AB Karl Hedin

 

HyrLift

 

 NJ Elinstallation

 

Ryds Bilglas

 

Vilsta Sporthotell

 

 

  VÅRA SAMARBETSPARTNERS:

 

 SPONSORHUSET            

          

  Ullmax

 

Världensbarn

Postadress:
Eskilstuna CK - Cykel
Christer Dahlin, Lötvägen 7
64043 Ärla

Kontakt:
Tel: 0727421489
E-post: This is a mailto link

Se all info