Hoppa till sidans innehåll

Så fixar du licensen


 

En förutsättning för att du ska få tävlingslicens via ECK är att du är medlem i klubben och har betalt din medlemsavgift, dina personuppgifter finns då registrerade hos oss.

Alla tävlingsarrangörer har tillgång till licenslistan för samtliga svenska licensierade cyklister vid tävlingar i Sverige. 

Ny hantering av licens för 2019

Nytt för i år är att man skall ansöka om ett UCI ID.

  1. Gå till www.swecyclingonline.se, logga in uppe i det högra hörnet med den epostadress som är registrerad i föreningens medlemsregister samt välj idrott CYKEL. Om du får ett meddelande om att användaren hittas inte, kontakta först din förening och be dem att se över dina uppgifter i IdrottOnline.
  2. Klicka på ”Jag har glömt mitt lösenord/Jag är ny användare” (om du inte redan har ett lösenord)
  3. Du får ett aktiveringsmejl med instruktioner att följa (kan hamna i skräpkorgen) för att skapa ett eget lösenord. Får du upp ett meddelande om att din epost används av fler användaregör så här.
  4. Gå tillbaka till inloggningsvyn och logga in med dina nya inloggningsuppgifter. Nu ser du en ikon med ditt namn längst upp till höger på skärmen. Klicka på namnet och välj ”Licenser”.
  5. Får du upp ett meddelande om att det saknas ett UCI-ID? Följ då instruktionerna här.
  6. Ska du tävla internationellt behöver du också beställa ett fysiskt licenskort och komplettera med foto. Du ska också skriva ut ett utlandstillstånd, som ligger som utskrivbar pdf i din profil. Licenskortet skickas till din hemadress. Det tar cirka fem arbetsdagar efter att licensen aktiverats.
  7. Behöver du licensen direkt ska du betala med kort! Med kortbetalning aktiveras licensen omgående. Vid fakturabetalning godkänns licensen någon dag efter att faktura har registrerats som betald. Fakturan skickas från Alektum via e-post. (kolla även i din skräpkorg)

Handläggningstiden för godkännande och utskrift kan ta upp till 14 dagar beroende av arbetsbelastning. Var därför ute i god tid med registrering och betalning. 


Frågor?

E-post: sThis is a mailto link

 

Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:20 Skribent: Christer Flygholm

VÅRA SPONSORER:

 

 

 

 AB Karl Hedin

 

HyrLift

 

 NJ Elinstallation

 

Ryds Bilglas

 

Vilsta Sporthotell

 

 

  VÅRA SAMARBETSPARTNERS:

 

 SPONSORHUSET            

          

  Ullmax

 

Världensbarn

Postadress:
Eskilstuna CK - Cykel
Christer Dahlin, Lötvägen 7
64043 Ärla

Kontakt:
Tel: 0727421489
E-post: This is a mailto link

Se all info