Välkommen till klubben!

Eskilstuna Cykelklubb är med drygt 230 medlemmar Sörmlands största cykelklubb.

Vi är en klubb för ungdoms-, tävlings- och motionscykling.Hos oss är alla välkomna.

Vi sysslar vi i första hand med MTB, mountainbike.

Det hindrar inte att vi har en hel del medlemmar som också cyklar racer, en och annan som fastnat för cyklocross och många barn- ungdomar som kör dirt, street och bmx och till och med lite downhill för skojs skull. En av våra äldre medlemmar tog cykeln till Barcelona hösten 2012.

Gillar man att cykla så gör man. I Eskilstuna Cykelklubb finns plats för alla.

Men det är i den MTB-gren som kallas XC (cross country)  – i princip längdåkning i skogen – som vi har organiserad träning och många i olika åldrar som tävlar eller kör motionslopp.  Inte minst vår barn- och ungdomsverksamhet är på väg uppåt.

Av våra dryga 200 medlemmar är det ett  ett 70-tal, både stora och små, som tränar eller tävlar regelbundet med klubben i olika barn- och ungdomsklasser, veteranklasser eller kör motionslopp. 2013 hade vi även 3 juniorer samt en elitåkare. Även här handlar det i första hand om MTB, men några kör även landsväg.

Organiserad MTB-träning har vi under säsongen varje måndag, tisdags- och torsdagskväll i Vilsta. På onsdagar har vi racerträning för de som satsar lite hårdare.

På vintern har vi de senaste åren kunnat träna inomhus på Munktellarenans ”velodrom”. Vi har också lekfulla gympa och fyspass för våra yngre medlemmar under vintern.

Du kan läsa mer under rubriken ”Träning” här på hemsidan.

Vare sig du tävlar eller inte så kan du som medlem i Eskilstuna Cykelklubb hitta cykelkompisar som kan tipsa om bra cykelrundor både i skogen och på landsväg, få tips om cyklar och mekande, hitta träningskompisar, få rabatter hos cykelhandlare med mera.

Välkommen i gänget!

Kontaktpersoner mm:

Mail till klubben:

Träning:

Tommy Eriksson

Under rubriken "Styrelsen" hittar du fler kontaktpersoner.

Eskilstuna Cykelklubb finns också på Facebook:

Uppdaterad: 2016-08-20 13:42

VÅRA SPONSORER: